Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Úspěšný Brexit bude signálem pro Skoty aby se odtrhli do Anglie. Věří, že se to podaří. Vzor vidí - v rozdělení Československa. Nehodnotím to kladně.

0 0
možnosti

J21i49r68i 69T77i71c35h42y

11. 6. 2019 16:10

Hned od pocatku bylo jasne, ze EU a a odpurci exitu v Anglii budou klast same prekazky, takze nejaky rychlu a hladky odstup nebyl mozny.

0 0
možnosti

"...Klaus s Mečiarem a posléze i poslanci tehdejších zákonodárných sborů obou našich republik se ukázali jako státotvornější a zodpovědnější než současní reprezentanti slavného Albionu i Evropské unie."

Přesně tak. Bohužel, našli se samozřejmě i takoví demokraté, kteří vinu na současné situaci okolo brexitu svedli nikoli na neschopné politiky kteří ji v současnosti způsobili ale na voliče kteří prý špatně rozhodli.

0 0
možnosti

U té Británie je velmi specifický problém, který je pro celou situaci klíčový, a to Severní Irsko. Část obyvatel tam chce jednotné Irsko, část chce zůstat v Británii, a jsou schopni se kvůli tomu i napadat bombami a teroristickými útoky. V této oblasti zrovna demokracie moc nekvete. Teď to na nějakou dobu utichlo, protože díky otevřené hranici měli příznivci jednotného Irska určitý pocit jednotnosti, zároveň byli v Británii, takže to nevadilo ani probritským stoupencům, a byl klid. Teď znamená tvrdý Brexit nutnost obnovit pevnou hranici a celý problém se tak znovu oživuje. EU vyšla vstříc tím, že tam nechá tu hranici dočasně v aktuálním stavu, to se ale zase nelíbí třeba proevropskému Skotsku, které v tom vidí zvýhodnění Severního Irska a chce stejné podmínky (tedy zůstat jednou nohou v EU a hrozí referendem o odchodu z Británie). A nelíbí se to ani stoupencům Brexitu, kteří to zase považují za nedostatečné odtržení.

Kdyby ale toto nebylo, tak věřím, že by se už Británie s EU dávno v klidu dohodla a bylo by to již vyřešené. Stejně tak se Brexit používá jako strašák na ostatní země, které by to třeba také chtěly zkusit, ty ale podobný problém typu Sev. Irsko nemají, takže i v jiném případě by to nejspíš proběhlo mnohem poklidněji.

0 0
možnosti

To máte pravdu, tohle je asi dost blokuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Je ženatý, má dvě děti, pět vnoučat a dva psy (věrnou kámošku, vlkodava Bernardetu, od 4.5.už jen ve smutku krásných vzpomínek). Vyšlo mu pár knížek nabízejících prolínání současnosti s historií. A taky knížka Korupce po III. pivu, která se snaží odhalovat absurdnosti naší doby. Charakterizoval by se jako kříženec nejlínějšího workoholika s nejpracovitějším kavárenským povalečem.

Seznam rubrik