Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Idealisté, ti mimoni, kteří podporují migrantů, zločince a terorismus? NIKDY

0 0
možnosti
PS

Ano, hledat rozumná řešení vyžadují přítomnost zdravého rozumu. Ten nakonec vždy zvítězí..... byli jsme před EU, budeme i po ní...R^

0 0
možnosti
PK

Pěkný dílo, jen na obranu pragmatiků v EU bych ještě doplnil.....skupinová obrana stávajících hodnot .......R^

1 0
možnosti
JS
Foto

Povedený článek.

Pravda jezdí na koni. S jednou nohou na každé straně :-)

0 0
možnosti
JS

Díky. Jo, to je dobré přirovnání.

0 0
možnosti
ZH

Nemohu souhlasit s vaším hodnocením, že idealista myslí v dlouhodobém horizontu, kdežto pragmatik řeší krátkodobý horizont jeden z vašich příkladů to přímo vyvrací:

"Idealisté chtějí pomoci lidem z Afriky a blízkého východu postiženým válkou a bídou, zatímco pragmatici se obávají masové migrace."

Idealista si je klidně nasáčkuje domů v libovolném množství a dovolává se jakýchsi nesmyslných práv, například, že každý má právo si vybrat, kde chce žít. To je velmi krátkozraké, tento idealista nevidí horizont budoucnosti ani do večera.

Pragmatik vůbec nemusí být proti pomoci, ale vidí do vzdáleného budoucna, kdy tito připrchlíci zničí zem jeho dětem. Takže volí pomoc, ale pragmaticky u těch lidí doma a odmítá je pouštět sem, až na opravdu výjimečné případy, u kterých je reálná integrace z jejich vlastní vůle (například, nemuslimové prchající před pronásledováním ze strany muslimů, muslim chce konvertovat od islámu, atp.).

Tito dva pak nemají šanci se v dané věci dohodnout.

0 0
možnosti
JS

Řekl bych, že ten idealista, kterého popisujete, uz je spíš ten jeho bratr fanatik. Rozumný idealista chce proste pomoci a pomoc na domácí půdě je samozřejmě rozumná. Ale máte pravdu ze pragmatismus nemusí být jen s krátkodobým horizontem. I kdyz si myslím, že hodně často bývá.

0 0
možnosti
JH

J32a69k89u69b 70H67o67z32a

2. 9. 2020 11:34

Některá přirovnání vám tam poněkud kulhají. Potřebovala by doladit. Například zatímco idealista chce Africe pomáhat, pragmatik ví, že jediný způsob jak Africe pomoci je nepomáhat.

Tohle se, mimochodem, učila má žena na VŠE už před hezkou řádkou let a že by se tím někdo řídil...

2 0
možnosti
JS

Ano, to je pragmatický názor, který mi tam chybí. Dík za doplnění.

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Je ženatý, má dvě děti, pět vnoučat a dva psy (věrnou kámošku, vlkodava Bernardetu, od 4.5.už jen ve smutku krásných vzpomínek). Vyšlo mu pár knížek nabízejících prolínání současnosti s historií. A taky knížka Korupce po III. pivu, která se snaží odhalovat absurdnosti naší doby. Charakterizoval by se jako kříženec nejlínějšího workoholika s nejpracovitějším kavárenským povalečem.

Seznam rubrik