Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vystihl jste to naprosto presne, demokraticke zmeny probouzeji diktaturami uspany nacionalizmus! V tehdejsi Ceskoslovenske republice a soucasne "Ceske" jeste setrvavaji pozustatky komunisticke diktatury podnes. Soucasny prezident a tehdejsi predseda vlady Milous Zeman kdyz predstavil v r. 1998 "nove" statni usporadani, misto aby splnil, jak bylo slibeno usnenim fed. parlamentu c. 190/1990 "o obnoveni moravsko-slezke samospravy" a obnovil staletimi osvedcene zrizeni zemske, Cechy, Morava a Slezko. Navratil se do roku 1949 a znovu nastolil Gottwaldovy kraje, Zeman je svym smyslenim porad v Gottwaldove ere!

2 0
možnosti
LJ

V historii se periodicky střídalo spojování států a pak dělení států. Oboje mohlo mít krvavou nebo nekrvavou formu. Například Římská říše vznikala postupně vojenským obsazením a připojením dalších území. Pak ji krvavě rozdrobili germánské kmeny. Velikou říši později vytvořil Džingischán... tak by se dalo pokračovat. Nevidím důvod, proč by po současném dělení nemělo zase přijít spojování, jen doufám, že se toho nedožiju.

1 0
možnosti
JS

J95a17n 62S78t81i42f75t13e18r

3. 10. 2020 16:37

To je dobrý postřeh, díky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Je ženatý, má dvě děti, pět vnoučat a dva psy (věrnou kámošku, vlkodava Bernardetu, od 4.5.už jen ve smutku krásných vzpomínek). Vyšlo mu pár knížek nabízejících prolínání současnosti s historií. A taky knížka Korupce po III. pivu, která se snaží odhalovat absurdnosti naší doby. Charakterizoval by se jako kříženec nejlínějšího workoholika s nejpracovitějším kavárenským povalečem.

Seznam rubrik