Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Může plán nahradit trh?

0 0
možnosti

Centrálně planovat, kolik se čeh má vyrobit, to už tu bylo a moc se to neosvědčilo. Nejde o plán, jde o strategii. Trh je hra na určitém hřišti. Strategie může může to hřiště nalajnovat. nebo i trochu hýbat s pravidly. A může někoho na tom hřišti šikovně podpořit.

Když Irové někdy v 70. letech vstoupili do EU, resp. ES, a dostali dotace, nerozfrcali je do všecho možného jako my, ale rozhodli se, že to všechno vrhnou do 2 oblastí, které si tenkrát vytipovali jako odvětví budoucnosti - informační technologie a farmaceutický průmysl. A vyšlo jim to. Stala se z nich evropská štika a i když je po roce 2008 přepadla finanční krize velmi silně, zase velmi rychle se z ní dostali. Ale to už byl jiný příběh.

1 0
možnosti
Foto

Pane Strádale, vy víte, že vás "mohu" a naše názory si jsou velmi blízké. Nicméně: toto,

"Musí to tedy být vláda schopná systémového a strategického uvažování. Mít přesah přes svoje čtyřleté období, tzn. mít vizi aspoň do roku 2030. Dívat se i za roh. Její strategie by neměla řešit detaily typu kolikaprocentní bude která daň a o kolik korun se zvednou důchody nebo platy státních zaměstnanců, ale jakým směrem se má republika ubírat a proč. Detaily by pak měly být jen konkretizací systémových cílů. Primární musí být cíle.", je utopie

Nemúžete mít dlouhodobé cíle, když nevíte, jestli vaši vládu nepoloží dvě popletené zelené poslankyně po třech letech. A i kdybyste přežil celé čtyři roky a snažil se jako jediný o nějaké smysluplné reformy ve zdravotnictví, tak k vaší porážce bude stačit to, že někdo slíbí zrušení třicetikorunového poplatku u lékaře. Jiný takový odvážlivec, který pro změnu bude chtít začít reformu důchodovou, poslouží jako hlavní bod předvolební kampaně levice, protože jí bude stačit ne to, že má reformu lepší, ale že tu jeho zruší. A tak by se dalo pokračovat.

Myslíte to velmi dobře, ale prostě se to nedá. Ale karmu jsem dala, protože by to bylo krásné.:-)V

5 1
možnosti

Já vím, je to složité...

1 0
možnosti

S A. Babišem je to velice jednoduché. Čím více, mu budou vysychat dotační toky - Jeho vratká kánoe, bude více drhnout o dno stoky. Pokus Benešové o fintu se Svěřeneckými fondy nevychází. Vyjímka odmítnuta - tedy střet zájmů. I sranda, Na Slovensku, už to je. Očekávané, je klasický vlastník, beneficient ...

Autor věcně popisuje soudobé problémy ČR. Navrhuje i řešení, je toho více - Digitalizace Státní správy = umenšení úřednictva. Reformy = č.1 jako Důchodová. Podpořit malo - středo hospodařící, kterým jsou dotace určeny ! Nikoliv ŽP škodícím, zemědělským velko - celkům !

Správně je psáno - Nemáme žádného Státníka ! I když, cosi vidím ! Vidím pana Bureše - Již vlastní, skoro celý náš stát ! ANO, je to státník umný ... :-)

4 2
možnosti

Ono by bylo dobré si o těch dotacích něco přečíst. Pro začátek doporučuji stránku dotaceeu.cz. Tam si najdete všechny firmy v ČR, které dostaly dotaci. Namátkou Škoda Auto, Siemens a desítky tisíc dalších. Až si to prostudujete, budete si divit, kdo všechno dostal dotaci. Je tam i ta na toastový chleba! :-)

2 0
možnosti

Ne bude to ještě velmi horší, jaká to bude polívčička se směsi konzervativců a liberálů s podporou Antify, to bude šmakovat....Rv

1 0
možnosti

Ten případný konec vlády A. Babiše je uvěřitelný, ale čekat něco lepšího od stávající opozice, mi přijde jako sci - fi:-)

6 0
možnosti

Vypadá to tak. Ale věřím, že se někdo konečně vzpamatuje.

3 0
možnosti

Restart - s kým? Fialou? Bartošem? Ve srovnání s Babišem vypadají jako zpomalený film. A jiného potenciálního premiéra nevidět. Morální obnova? Tu reprezentuje Kuba, Benda, Němcová, Stanjura, Jurečka, Bartošek, Kalousek....Nebo kdo?

12 3
možnosti
Foto

S Blažkem! Znáte-li jen 7 lidí, tak to opravdu velký výběr nemáte. :-)

3 2
možnosti

Vy jste dobrej s tím výhledem do roku 2030, když se neví, co bude za týden.;-D

4 0
možnosti

Ten blog totiž celý působí tak trochu jako sci-fi...

3 0
možnosti

Ekonomiku po letech "řízení státu jako firmy..." bude třeba nakopavat dlouho. Mnohem větší problém ale vidím v obnovování důvěry. Po etickém marastu, kd

6 1
možnosti

kdy byly lži a čachry prezidenta a premiéra prehlizeny a někdy jim bylo i tleskáno, bude stejně těžké obnovovat důvěru lidi. Ale jsem optimista. Půjde to těžko, ale podaří se to. Vám karma za blog

6 4
možnosti
Foto

Já bych byl zatím s tou politickou mrtvolou opatrný. Před příštími volbami rozjedou jeho mediální mágové velkou kampaň, budou se ve velkém kupovat voliči. Každopádně to tu po Babišovi bude jako u sněděného krámu. Když Babiš nastupoval do funkce, sliboval úspory a do dvou let vyrovnaný státní rozpočet. Letos máme schválený deficit 500 miliard Kč, na příští rok to má být přes 300 miliard Kč. Se stovkami miliard se teď háže, jako kdyby to nic nebylo. To jsou výsledky!

6 1
možnosti

Až vyschnou talíře i těm, co Babiše podporují a adoruji, bude těžší je ohlupovat - tedaw, DOUFAM. Snad se poučí. Školné měli do teď před očima a nešlo o školné zrovna laciné...

4 1
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Je ženatý, má dvě děti, pět vnoučat a dva psy (věrnou kámošku, vlkodava Bernardetu, od 4.5.už jen ve smutku krásných vzpomínek). Vyšlo mu pár knížek nabízejících prolínání současnosti s historií. A taky knížka Korupce po III. pivu, která se snaží odhalovat absurdnosti naší doby. Charakterizoval by se jako kříženec nejlínějšího workoholika s nejpracovitějším kavárenským povalečem.

Seznam rubrik