Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P73e46t76r 86N14e84d51v82ě85d

15. 11. 2019 8:59

Já měl na celníky docela štěstí. Na cestě do Rakouska jsme si všichni poschovávali šilinky do věcí. Jeden kolega tak dlouho koumal kam s nimi až jsme byli na hranicích a tak je strčil v autobusu za záclonku. Kolem jdoucí celník se chytal za hlavu.... A jindy při cestě z Německa nám zkontrolovali pasy , řekli kdo má něco k proclení, doneste to na celnici. Vzal jsem tedy věž a šel , celník opatrně rozbalil a začal počítat její funkce. Napočítal jich 5, za každou chtěl 200,- Kčs , pak se zeptal , ty jsi ještě student? Ano, tak mi to dal za 600. Zbytek jsem v pohodě provezl. Je ovšem fakt, že jsem vídal lidí, kteří se s celníky hádali, mávali rukama a ti končili s vyloženým autem. Viděl jsem i minimálně dvě auta úplně rozebraná. Když jsme se zeptali, co se stalo, jestli to byli pašeráci, řekli nám, že prudili..

No, to jsem odbočil, chtěl jsem se zeptat kdože tenhle stav chce vrátit? Nehledá se a nedkazuje se na někoho, či některé, kteří vlastně ani neexistují?

2 0
možnosti
Foto

Např. SPD volá po vystoupení z EU a uzavření hranic.

4 0
možnosti
DR

Příběh pěkně napsaný, bezpochyby pravdivý. Pouze jsem se z něj nedozvěděl, kdože to tedy chce dnes ty ploty stavět znovu.

1 1
možnosti
JS

Každou chvíli člověk někde, nejčastji v internetiových diskusích, čte, že by se měl zrušit Schengenský prostor, že ty tvrdé hranice měliněco do sebe, Chválí se Maďaři, kteří postavil plot před migranty apod. A jak píše výše pan Flaška, SPD po tom volá velmi hlasitě.

4 0
možnosti
ND

Příhody z hraničních přechodů byly výživné. Jeden z nich - východoněmečtí pohraničníci (jely jsme 4 baby v jednom autě) nám prosvitili i krabičky se svačinou, rozdělávali deštníky, vysypali kabelky, atd.atd. prohledali všechno všechno, už jen chybělo nás vysvléct...

Naprostou euforii jsem pak prožila po sametu na Šumavě když jsme přejížděli hranici do Bavorska a nikdo nás nezastavil... a zpět jsem ani nepostřehla že už jsme doma...

4 0
možnosti
Foto

R^ Naprosto přesně! A jsem alergický na rčení: "Co je mi platné, že mohu cestovat, když na to nemám". To je úplně stejné jakoby ten dotyčný říkal: "Já nemám na cestování, tak ať necestuje nikdo!"

Vám samozřejmě karma.

8 0
možnosti
JS

To jste parafrázoval přesně. Ale i to "když na to nemám" je dnes jiné než za socíku. myslím, že se dá cestovat i docela levně. I k tomu moři. Za socíku na začátku 70.let se pamatuji, že maminka měla propočítanou dovolenou embéčkem do Bulharska se vším všudy na asi 3000. Což byl jeden a půl průměrnéhoplatu. Komfort nulový. Dnes nějaký last minute vyjde pro tříčlennou rodinu se všemi slevami myslím ani ne na ten 1 a půl průměrného platu a je to letecky se vším komfortem.

3 0
možnosti
JV

J42i34r82i 57V15r24a55b12e39c

15. 11. 2019 7:20

R^R^

A to si představte, že existují stvůry, co si to přejí zpátky a není jich málo,

6 0
možnosti
JS

Ano. Stavme ploty, stavme zdi, vráťme ostnaté dráty. A vůbec, ten komunismus byl fajn.

2 0
možnosti

Komunismus ale znamená, že všem se dostává podle jejich potřeb a tyto služby a statky jsou zadarmo (a navíc k dispozici), což před r. 1989 u nás, v tom tehdejším socialismu, rozhodně nebylo. Dnes už část populace na ten komunismus opravdu dosáhla, navíc s jedním příjemným bonusem: "bez práce jsou koláče".

0 1
možnosti
Foto

Ten blog je o cestování.

4 0
možnosti
PK

No já moc chtěl vyjet, ale DP jsem nikdy nedostal, asi mi občanský výbor v místě bydliště příliš nedůvěřoval...nevadí,vynahradil jsem si to po sametu..R^

2 0
možnosti
JS
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Je ženatý, má dvě děti, pět vnoučat a dva psy (věrnou kámošku, vlkodava Bernardetu, od 4.5.už jen ve smutku krásných vzpomínek). Vyšlo mu pár knížek nabízejících prolínání současnosti s historií. A taky knížka Korupce po III. pivu, která se snaží odhalovat absurdnosti naší doby. Charakterizoval by se jako kříženec nejlínějšího workoholika s nejpracovitějším kavárenským povalečem.

Seznam rubrik